Šeštadienį arenoje – dviračių sporto diena

2024-03-15

Kovo 16 d. „Kalnapilio“ arenoje karaliaus dviračių sportas – vyks „Voltas–Madaris“ Lietuvos dviračių treko taurės varžybų 5 etapas. Kiekvienas treko etapas pritraukia gausų būrį dviračių sporto profesionalų, mėgėjų ir žiūrovų.

Dalyviai varžybose skirstomi į mėgėjų ir elito grupes, kuriose savo jėgas išbando dauguma geriausių Lietuvos treko dviratininkų, rinktinės nariai bei sportininkai iš užsienio. Visos dienos sporto šventė džiugina žiūrovus rungčių įvairove. Rytinėje programoje vyksta 1 km asmeninės lenktynės laikui, 4 km komandų persekiojimo lenktynės ir komandų sprintas. Vakarinėje programoje – eliminavimas, skrečas ir grupinės lenktynės dėl taškų.

„Džiugu, kad „Kalnapilio“ arena gali pasiūlyti puikias sąlygas dviračių sporto populiarinimui. Arena turi išskirtinį – vienintelį Baltijos šalyse – olimpinius standartus atitinkantį 250 m. dviračių treką, kuriame dviračių sporto profesionalai ir entuziastai ne tik treniruojasi, bet ir organizuoja aukščiausio lygio dviračių treko varžybas“, – sako arenos atstovė Eglė Lapytė-Morkūnė.

Kovo 16 d. varžybos pradedamos 9.30 val. Durys lankytojams atidaromos 9 val. Renginys nemokamas.