Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje lankytojų skaičius nuosekliai auga

2024-03-07

Pirmaisiais metų mėnesiais fiksuotas dar didesnis lankomumas nei pernai, kuris šiemet siekia daugiau nei 33 tūkst. lankytojų.

„Kalnapilio“ arenoje sausio mėn. pirmą kartą istorijoje vyko Eurolygos rungtynės, kuriose rungėsi prestižiniai krepšinio klubai – „Fenerbahce“ ir „Maccabi“. Tai tapo vienu įsimintiniausių „Kalnapilio“ arenos 2024 metų renginiu. „Euroleague Basketball“ vardu dėkoju Panevėžio miestui, krepšinio klubui „7bet-Lietkabelis“ bei, žinoma, „Kalnapilio“ arenai už indėlį pirmą kartą istorijoje Panevėžyje priimant „Turkish Airlines“ Eurolygos rungtynes. Pasirengimas šiam renginiui buvo puikus, ypač turint omenyje itin trumpą tam turėtą laiką. Į Panevėžį perkeltos rungtynės tapo labai pozityvia patirtimi – jose apsilankė apie 3000 krepšinio sirgalių, taip dar kartą įrodant, jog Lietuva pasižymi ištikima Eurolygos sirgalių komanda“, – sako „Euroleague Basketball“ Sporto direktorius Ibrahim Erkan.

Vienas iš „Kalnapilio“ arenos ilgalaikių tikslų – kokybiškų, tuo pačiu ir kuo didesnį susidomėjimą keliančių renginių pritraukimas. Tokie renginiai apima tiek krepšinį, dviračių treką ar kitas sporto šakas, tiek ir pramoginius koncertus, pasirodymus. Pastaruoju metu vis dažniau arena pasirenkama ne tik Lietuvos, bet ir užsienio atlikėjų bei organizatorių. Stebima, jog sulig naujųjų metų pradžia tai vyksta vis aktyviau. Pavasarį „Kalnapilio“ arenoje numatyta užsieniečių dviračių treko sportininkų stovykla, vyks ir tarptautinį pripažinimą pelniusių muzikos atlikėjų koncertas – Benassi Bros ir Dhany bei Komodo ir Thomas Sykes. Vėliau metų eigoje – tarptautinės dviračių treko varžybos bei kiti renginiai.

2024 m. pradžia arenoje tapo ypatinga ne tik dėl lankytojų skaičiaus augimo, bet ir dėl pasikeitusio valdytojo. Savivaldybei priklausanti „Kalnapilio“ arena nuo naujųjų metų perduota valdyti Panevėžio nekilnojamojo turto valdymo centrui (toliau – NTVC). Nuo sausio mėn. startavo ir pasipildęs šios įstaigos kolektyvas, kuriam šiuo metu vadovauja direktorius Evaldas Martinka. „NTVC įkurtas su tikslu kuo efektyviau valdyti miesto Savivaldybei priklausantį nekilnojamąjį turtą, tad intensyviai dirbame tam, kad užtikrintume kuo kokybiškesnes „Kalnapilio“ arenos paslaugas ir tuo pačiu rengiame planus dėl įstaigos veiklos ateityje“, – sako E. Martinka.