Vasarą „Kalnapilio“ arenoje siekiama dviračių treko rekordų

2024-07-14

Panevėžiečiams ir miesto svečiams Panevėžio „Kalnapilio“ arena dažniausiai asocijuojasi su įspūdingais muzikiniais šou, įvairiomis mugėmis, parodomis ir, žinoma, sporto varžybomis. Renginių sezonas arenoje prasideda rugsėjį, o piką pasiekia šventiniu laikotarpiu – gruodžio pabaigoje. Dažnai arenos kaimynai – aplinkinių namų gyventojai – juokauja, kad apie renginio mastą galima spręsti iš pasiruošimui atvykstančių sunkiasvorių automobilių kiekio. O kas arenoje vyksta vasarą, kai iš šono atrodo, kad ji tuščia?

Vasarą, šiek tiek aprimus renginių sezonui, arenos užimtumo grafikas pilnai užsipildo dviračių treko treniruotėmis. „Kalnapilio“ arenos trekas puikiai vertinamas ne tik Lietuvos, bet ir Europos dviračių sporto profesionalų. Šiais metais pasiruošimo olimpinėms žaidynėms stovyklas pas mus organizuoja Lietuvos, Lenkijos ir Suomijos dviračių sporto elitas, o Estijos atstovas netgi siekė rekordo,“ – sako arenos atstovė Eglė Lapytė–Morkūnė.

Vieno žymiausių trekų architektų Ralfo Šurmano (Ralph Schuermann) suprojektuotas „Kalnapilio“ arenos dviračių trekas, atitinkantis olimpinius standartus, sulaukia puikaus įvertinimo iš reziduojančių ir atvykstančių trenerių bei sportininkų. Olimpiadai besiruošiančių Lenkijos sportininkų komandos vadovas ir treneris Igor Krymski dalijosi įspūdžiais po pirmųjų treniruočių: „Ruoštis didžiausiems sportiniams iššūkiams jau penktus metus iš eilės renkamės Panevėžio „Kalnapilio“ arenos dviračių treką. Pirmą kartą atvykome tikėdamiesi tiesiog įgyvendinti numatytą treniruočių planą, tačiau likome labai maloniai nustebinti treko kokybe, švara ir arenos galimybėmis. Dabar Panevėžį vadiname savo antraisiais namais ir kaskart grįžtame nusiteikę pasiekti vis aukštesnių rezultatų. Mes arenoje esame tik varžybų ir vasaros stovyklos svečiai, tačiau čia dirbanti komanda kiekvieną kartą mus pasitinka profesionaliai ir paslaugiai bei sukuria draugišką ir darbingą atmosferą.“

Estijos dviračių treko entuziastas Andre Kull šią vasarą „Kalnapilio“ arenos treką pasirinko išskirtiniam tikslui – siekti Baltijos šalyse dar nefiksuoto valandos važiavimo treku rekordo. „Ilgai ruošiausi šiam iššūkiui, todėl ieškojau visus standartus atitinkančio uždaro dviračių treko. Tokio aukšto lygio treko nepavyko rasti nei kitose Baltijos, nei Skandinavijos šalyse, todėl nudžiugau sulaukęs teigiamo atsakymo iš arenos dėl galimybės įgyvendinti savo planus. Tikėjausi per valandą nuvažiuoti 45 kilometrus, o patikslinus rezultatą, oficialiai patvirtinta, kad įveikiau 46,443 kilometro. Dėkoju arenos personalui už profesionalią pagalbą ir džiaugiuosi pasiekęs puikų rezultatą“, – pasakojo A. Kull.

Tarptautinio pripažinimo sulaukiančiame „Kalnapilio“ arenos dviračių treke nuolat treniruojasi elito klasės sportininkai bei kylančios dviračių sporto žvaigždės, taip pat pradedantys jaunieji dviratininkai. Kasmet arenoje surengiama po keliolika treko varžybų etapų, į kuriuos atvyksta profesionalūs sportininkai iš visos Europos. „Nuolat prižiūrime ir atnaujiname profesionalią dviračių sportui reikalingą įrangą bei infrastruktūrą, stengiamės užtikrinti puikias sąlygas sportininkams ir didinti dviračių treko populiarumą. Kaskart džiaugiamės ir didžiuojamės arenoje besitreniruojančių dviratininkų pasiekimais“, – sako arenos atstovė Eglė Lapytė–Morkūnė.